top of page

10 oktober
Sacred Concert van Duke Ellington o.l.v. Hans de Wilde
Uniek concert uitgevoerd door BigBand Friesland en het NHL Stenden koor in het openluchttheater van Roderwolde

duke_0-1.jpg

Edward Kennedy Ellington (Washington 1899 – New York 1974), componist, pianist en orkestleider werd vanwege zijn chique verschijning al in zijn jonge jaren de ‘Duke’ (hertog) genoemd.

Hij verwierf wereldwijde faam met jazzstandaards als Mood indigo, In a sentimental mood, It don’t mean a thing (if it ain’t got that swing) en natuurlijk Take the A train, voor Ellington gecomponeerd door zijn goede vriend Billy Strayhorn.

Op het eerste gezicht lijkt het Sacred Concert een vreemde eend in de bijt van het omvangrijke oeuvre van deze jazzicoon, maar bij nader inzien is het misschien wel te beschouwen als zijn magistrale slotakkoord. Hij schreef drie Sacred Concerts aan het eind van z’n leven en overleed een half jaar na de uitvoering van het derde Sacred Concert. Het is een bijzondere compositie voor koor en bigband waarbij koormuziek en swing bij elkaar komen.

Vanwege de grote en niet alledaagse bezetting is het een stuk dat niet vaak wordt uitgevoerd en daarmee is dit concert in Roderwolde uniek te noemen.

Er zullen ongeveer 80 mensen op het podium staan, een waar spektakel.

Soliste: Eva de Wilde

Aanvang 15:00 uur

Entree: 15 euro

Reserveren via rodehert@gmail.com

De voorstelling vindt in de open lucht plaats. Mochten de weergoden regen voorspellen dan wordt de voorstelling geannuleerd. Hou hiervoor de site op zaterdag 9 oktober in de gaten. 

Corona: we houden ons aan de maatregelen van de Rijksoverheid.

bottom of page