top of page

Donderdag 8 december inloop vanaf 19:30 uur, start opnames 20 uur
Jonathan Rhodes
live studio opnames

Op donderdag 8 december gaat er iets bijzonders gebeuren. Ik ga een live-album opnemen en jij mag erbij zijn!

 

Het wordt een gezellige kleine setting met plek voor maximaal 30 mensen, waarbij ik akoestisch een aantal oude en nieuwe liedjes voor je speel. Het is de bedoeling dat het een plaat met een echt live-gevoel wordt. Je hoeft je dus niet in te houden tijdens de opnames.

 

 

Rode Hert Studio legt de audio vast en er zal ook worden gefilmd. Het eindresultaat komt op o.a. Spotify en YouTube en zal ook in een zeer beperkte oplage te krijgen zijn als collector’s item.

 

 

Ik zou het heel leuk vinden als je erbij bent. 

 

Jonathan Rhodes

 

Praktische info:

 

jr-portrait-1.jpeg

Jonathan Rhodes (Groningen) vertelt verhalen zonder pretenties. Hij betreedt het toneel als de antiheld in zijn eigen avonturen. De niet-zo-dappere idealist die op zoek is naar nuance en bevestiging, terwijl het hem de moed ontbreekt om zijn geheime verlangen naar een eenvoudiger leven te volgen.

 

Rhodes schrijft uitstekende liedjes met lyrics die het de moeite waard maken om in de liner notes te kijken. Hij houdt niet van het label singer-songwriter maar kan ook niet ontkennen dat dat precies is wat hij is. Zijn geluid leunt op Amerikaanse roots met een mespuntje gospel. Kleine fragiele liedjes worden afgewisseld door up-tempo roots rock, waardoor je als luisteraar steeds dichter naar het puntje van je stoel schuift.

 

Rhodes begon zijn eigen materiaal te spelen in 2010 en won in 2013 de Grote Prijs van Nederland publieksprijs. ​"His songwriting ability is excellent; a very well deserved finalist." Na het uitbrengen van zijn debuut-EP Towards the Sun in 2014 speelde hij voorprogramma’s voor onder anderen Otis Gibbs en Tangarine. Vanaf 2015 nam hij de tijd zich te focussen op zijn muzikale ontwikkeling en maakte hij minder nieuws (behalve één klein mensje dat hij uitbracht in 2019 - zijn beste werk tot nog toe). Na een seizoen van schrijven, kwam Rhodes in 2020 weer boven water met nieuwe liedjes, een nieuwe sound en een nieuwe band waarmee hij meteen de POPgroningen Talent Award in de wacht sleepte.

bottom of page