top of page

Zaterdag 22 februari 21.30 uur

GET OFF

funk-soul feat Monique Bakker

monique bakker.jpg

GET OFF:

 

De liefde voor funk, R ’n B en soulmuziek is waar deze 5 muzikanten zich, al op zeer jonge leeftijd, heel sterk door verbonden voelden.

Als bandcollectief hebben ze destijds menig toehoorder, met hun gedreven aanstekelijke grooves, aan het dansen gekregen in de regio Groningen en Friesland.

Inmiddels individueel uitgevlogen naar andere delen van Nederland, om de muzikale carrières verder te kunnen ontwikkelen, is met het verstrijken der jaren de bijzondere band met elkaar en dat raakvlak onveranderd sterk gebleven.

Toetsenist Sonny Wemay besloot daarom in het hier en nu, het collectief weer bij elkaar te brengen als gelegenheidsformatie.

 

De band bestaat uit:

 

MONIQUE BAKKER -ZANG

Staat al op zeer jonge leeftijd op het podium als dochter van popmuzikant Eize Bakker. In 1988 wint ze de publieksprijs voor de Pall Mall Jazz Award.

Ze start haar carrière in de bands Gaddafunk en Saxmaniac uit Leeuwarden.Ze strijkt neer op Aruba en richt daar de band JEMM op, die nog steeds onder deze naam actief is aldaar. Verhuisd naar Amsterdam sluit ze zich aan bij de band Mendoza Dance Parti, waarmee ze toert door o.a.Duitsland in de acid jazz scene gesponsord door Gauloises.Hierna wordt ze bandlid van de hiphop/soulformatie U-Gene & Oh-Jay uit Uden, waarop tv optredens volgen bij de Twee Meter Sessies 

En “Paradiso Live”.

Later volgt ze Trijntje Oosterhuis op als zangeres in Candy Dulfers Funky Stuff, waar ze 9 jaar onderdeel van blijft en waarmee ze in Europa en Japan toert.

In 2005 brengt ze haar solo album uit onder de naam Moon Baker met als albumtitel “ABC of Romance”. Radiostation WGCR.US van Diane Womack uit Chicago plaatst 3 van haar songs in hun desbetreffende hitlijst top 10. Via Myspace wordt ze gevonden en getekend door het Japanse platenlabel Handcuts. Highlights o.a.: het voorprogramma van Anouk (Tournedos Tour) en Urban Dance Squad. Optredens op LowlandsNoorderslagGrote Prijs van NederlandHeineken CrossOverAward en Crossing Borderfestival. Ze is driemaal te horen geweest op het North Sea Jazz Festival ,eerst met U gene And Oh Jay en later met Candy Dulfer and Funky Stuff. Met als gasten Sheila E,Chance HowardJohn Blackwell, Printz Board van The Black Eyed Peas en Kirk Johnson.

Ze is ook diverse keren gastzangeres geweest bij de  New Cool Collective Big Band, het Metropool Orkest, Parliament/Funkadelic en bij Graham Central Station in Paradiso Amsterdam.

WILLEM NURUWE - BAS.

Heeft gespeeld bij Edsilia Rombley, Total Touch (Tjeerd en Trijntje Oosterhuis), U-gene & Oh Jay with Friends!(HipHop), Berget Lewis, Rene Froger, Frans Bauer, Soldaat van Oranje-de musical, Loïs Lane en BZN.

GEORGIO BLETTERMAN - DRUMS

Heeft gespeeld bij Anastacia,Trijntje Oosterhuis,Jan Akkerman, Roy Hargrove,Loïs Lane, Back Street Boys en Edsilia Rombley.

JEFFREY SMITH - GITAAR

Heeft gespeeld bij: Dirty Love Letters, The Family,Organic,Swish, Heathrow, Moon Baker, The Durians en The White House

SONNY WEMAY - TOETSEN 

Sonny heeft een zeer respectabele staat van dienst opgebouwd in het Groninger muziekcircuit en speelt de afgelopen jaren voornamelijk met zijn vrouw Sandra Wemay als gospelduo, onder de naam”2Believe”.

bottom of page